Obaľovaný mletý bôčik so syrom
Postup prípravy
Cibuľu očistíme, pokrájame nadrobno a v panvici na masle speníme doružova. Umyjeme petržlenovú vňať, vodu otrepeme a nadrobno nasekáme. 2 rožky či žemľu pokrájame, dáme do misky a zalejeme mliekom. Umytý a osušený prerastaný bôčik bez kože jemne pomelieme na mäsovom mlynčeku a mäso dáme do misy. Pridáme k nemu nastrúhaný tvrdý syr, soľ, čierne korenie, 2 štipky mletého muškátového orieška, 1 prelisovaný strúčik cesnaku, opraženú cibuľu, vajce, petržlen a namočené rožky. Všetko dôkladne premiešame, misu zakryjeme a sekanú so syrom dáme na niekoľko hodín (najlepšie na noc) do chladničky. Na druhý deň zo zmesi utvoríme oválne rezne, hrubé asi 2 – 3 cm. Obalíme ich v trojobale (hladká múka, rozšľahané 2 vajcia, strúhanka). Rezne vysmažíme na rozpálenom oleji pri strednej teplote dozlatista z oboch strán. Smažíme ich cca 5 minút z každej strany. Hotové rezne vyberieme z masti, dáme na papierovú utierku odkvapkať a teplé podávame.
Vytlačiť recept (PDF)