Opečený párok s curry omáčkou a rozmarínovými zemiakmi
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 180 °C. Malé zemiaky, najlepšie skoré, nakrájame aj so šupkou na štvrtiny. Ak sú zemiaky väčšie, tak na osminky. Rozložíme ich na plech pokrytý papierom na pečenie. Otrháme ihličky zo stonky rozmarínu a nasekáme na menšie kúsky. Zemiaky posypeme rozmarínom. Okoreníme grilovacím korením a pokvapkáme olejom. Zemiaky pečieme asi 20 minút dozlatista. Medzitým ošúpeme cibuľu a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme lyžicu oleja a cibuľku necháme zosklovatieť. Pridáme pomarančovú šťavu a vodu. Všetko zohrejeme a pridáme asi 40 g paradajkovej omáčky. Privedieme do varu. Omáčku dochutíme lyžicou sójovej omáčky, lyžičkou cukru a pizza korením. Na panvici opečieme na oleji 4 chudé párky. Párky nakrájame na kolieska a rozložíme na tanier. Polejeme omáčkou a ešte posypeme pizza korením. Pridáme rozmarínové opečené zemiaky.
Vytlačiť recept (PDF)