Kategórie receptov
Panenka s orechovo-slaninovou plnkou
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
3
Sacharidy na jednu porciu
19 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rúru predhrejeme na 170 °C. Mäso rozrežeme na 1 cm vysoký plát. Osolíme, okoreníme a položíme na potravinovú fóliu.
Kocky slaniny a šalotky opražíme na 1 lyžici oleja. Premiešame so slivkami, orechmi, sušenou šalviou a žĺtkami (2 ks). Natrieme na mäso. Pomocou fólie mäso zrolujeme, fóliu odstránime a valček zviažeme povrázkom.
Roládu necháme zatiahnuť v panvici a potom zakrytú pečieme 15 minút. Odkryjeme a dopečieme 3 minúty dozlatista.
Podávame s jarným šalátom.
Vytlačiť recept (PDF)
Váhalova slanina
150 g
Cibuľa voľná
40 g
Šalvia
3 g
Olivový olej
40 g
Vlašské orechy jadrá
60 g
Bravčová panenka
300 g
Slivky sušené vykôstkované
80 g
Mleté čierne korenie
3 g
Žítok
56 g