Kategórie receptov
Predvianočná zapekaná kapusta
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
24 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Odkvapkanú kapustu podlejeme v kastróli vodou a prikrytú dusíme. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme pomleté mäso, papriku, korenie, soľ. Podlejeme horúcou vodou a prikryté dusíme. Ryžu premyjeme horúcou vodou, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme trochu masti, necháme ju povariť a dusíme domäkka. Do vymastenej zapekacej misky ukladáme vrstvy. Na dno tretinu udusenej kapusty, na to polovicu ryže a polovicu mäsa. Prekladanie zopakujeme. Vrchnú vrstvu tvorí kapusta. Povrch polejeme kyslou smotanou a zapečieme v rúre.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
50 g
Sadlo
50 g
Bravčové pliecko
400 g
Mleté čierne korenie
2 g
Kyslá kapusta
400 g
Paprika sladká mletá
10 g
Jedlá soľ
3 g
Ryža lúpaná 1 kg
80 g