Kategórie receptov
Sviatočné vrabčie hniezda
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
45 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso nakrájame na veľké rezne, vyklepeme a osolíme. Natrieme ich syrom a pomletou cibuľou. Na každý rezeň položíme plátok slaniny, pláítok šunky, na ňu vrstvu pomletého ochuteného bôčika. Do stedu dáme vajce uvarené na tvrdo. Rezne zakrútime, zviažeme niťou a obalíme v hladkej múke. Prudko opečieme v horúcej masti. Potom do masti prilejem vodu alebo vývar a vrabčie hniezda do mäkka udusíme. Uvaríme ryžu, premiešame ju s odkvapkaným hráškom a rozložíme na veľkú misu. Posypeme posekaným petržlenom. Mäso prekrojíme tam, kde je vajíčko a uložíme do ryže. Všetko ešte polejeme šťavou, v ktorej sme dusili mäso.
Vytlačiť recept (PDF)Váhalova slanina
230 g
Cibuľa voľná
150 g
Sadlo
180 g
Bravčové stehno bez kosti
800 g
Bravčový bôčik
320 g
Vajcia
250 g
Mleté čierne korenie
2 g
Sterilizovaný hrášok
150 g
Petržlenová vňať
6 g
Kari
6 g
Jedlá soľ
4 g
Zipser šunka originál 150 g
120 g
Podravka Natur 150 g
8 g
Ryža jazmínová 500 g
300 g