Kategórie receptov
Zeleninový tanier so smotanovou omáčkou
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu, mrkvu a cuketu očistíme a nakrájame na kocky. Na panvicu dáme olej a podusíme zeleninu. Vmiešame 300 ml vývaru (vody a bujónu) a necháme variť. Pridáme smotanu, víno a okoreníme soľou a korením. Zahustíme múkou. 8 bravčových medailónikov okoreníme korením na steaky a opražíme na tuku. Medailóniky polejeme omáčkou a ozdobíme lístkami bazalky. Podávame s cestovinovými rezancami.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
15 g
Mrkva
500 g
Cibuľa voľná
40 g
Cuketa
500 g
Bazalka čerstvá
2 g
Bravčová panenka
400 g
Pitná voda nesýtená
300 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
150 g
Maslo
20 g
Zeleninový bujón
12 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
100 g