Kategórie receptov
Hovädzie po švábsky
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
41 g
Čas prípravy
80 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Plátky mäsa naklepeme tĺčikom, osolíme a okoreníme. Opečieme po oboch stranách na tretine oleja. Koreňovú zeleninu a cibuľu nakrájame na plátky, speníme na zvyšnom oleji, pridáme citrón, horčicu, mierne podlejeme horúcou vodou a necháme povariť. Do základu pridáme opečené mäso, prikryjeme pokrievkou a za občasného premiešania a podľa potreby dolievania teplej vody dusíme domäkka. Plátky vyberieme, preložíme do čistej nádoby a na ne navŕšime na plátky pokrájané surové zemiaky. Šťavu z mäsa vydusíme na tuk, zaprášime múkou, osmažíme, zalejeme vlažnou vodou a mliekom, dobre rozšľaháme a prevaríme. Potom šťavu precedíme na mäso, pridáme kapary a zvoľna podusíme domäkka.
Vytlačiť recept (PDF)
Ryžová múka 200 g
15 g
Horčica plnotučná 450 g
12 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
800 g
Zemiaky
560 g
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Petržlen
50 g
Zeler
50 g
Citróny
20 g
Český hovädzí steak z mladého býka - roštenka
300 g
Pitná voda nesýtená
320 g
Olej repkový
60 g
Mleté čierne korenie
4 g
Kapary vo slanokyselém náleve
5 g