Kategórie receptov
Roštenky na hubách
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
19 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Roštenky jemne naklepeme a okoreníme. Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu a následne s ňou aj roštenky. Až sa mäso zatiahne, pridáme rascu, trošku čerstvého tymianu, hubové korenie a čerstvé huby. Krátko orestujeme a zalejeme vodou alebo hovädzím vývarom. Dusíme cca 1,5 hodiny do úplného zmäknutia mäsa. Podľa potreby zahustíme zápražkou. Hotovú omáčku s mäsom dosolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby získala kyslastú chuť.
Vytlačiť recept (PDF)
Bezlepková múka Nomix 500 g
20 g
Cibuľa voľná
100 g
Citróny
50 g
Český hovädzí steak z mladého býka - roštenka
300 g
Olej repkový
10 g
Mleté čierne korenie
2 g
Tymián
2 g
Rasca
2 g
Huby čerstvé
100 g