Kategórie receptov
Steak na grile s hubami a holandskou omáčkou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
3 g
Čas prípravy
1 hodina
Bez lepku
Postup prípravy
Zmiešame 4 lyžice oleja s rozmarínom a tymianom. 8 veľkých šampiňónov potrieme olejom a posypeme alebo podravkou. Huby vložíme na gril a grilujeme 10 – 12 minút na miernejšom ohni. Po polovici času huby otočíme a opäť potrieme olejom. Huby vložíme do hrnca a zakryjeme, aby zostali teplé. 4 hovädzie steaky opäť potrieme olejom a grilujeme 8 minút. Opäť po polovici grilovania otočíme. Grilované mäso okoreníme farebným drveným korením a osolíme. Servírujeme na tanieri s hubami a francúzskou omáčkou.
Vytlačiť recept (PDF)
Americký dresing 250 g – na jogurtovom základe
80 g
Olivový olej
40 g
Šampiňóny záhradné
100 g
Český hovädzí steak z mladého býka - roštenka
800 g
Tymián
5 g
Rozmarín
5 g
Čierne korenie celý
5 g
Grilovacie korenie
5 g