Kategórie receptov
Hus pečená po staročesky
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
39 g
Čas prípravy
120 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Hus dôkladne umyjeme a osušíme. Vnútri aj na povrchu ju osolíme a necháme odležať. Posypeme rascou a dáme do pekáča. Podlejeme vodou a pečieme pri teplote 180 stupňov C. Počas pečenia niekoľkokrát prepichneme kožu, aby sa vypiekla masť. Hus polievame výpekom a podlievame vodou podľa potreby. Očistíme hlávku kapusty a nakrájame na rezančeky. Keď je mäso mäkké, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a kapustu. Pridáme ocot a rascu. Po chvíli pridáme dve nastrúhané jablká a olúpané nakrájané zemiaky. Posledné jablko nakrájame na plátky a obložíme hus. Pečieme ešte 15 minút.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
500 g
Cibuľa voľná
100 g
Kapusta biele
500 g
Jablká červená
300 g
Hus hlboko zmrazená s droby
1200 g
Ocot
40 g
Rasca
5 g