Kategórie receptov
Králik na smotane
Počet ingrediencií
21
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
26 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Králika rozporciujeme a so zeleninou (2 mrkvy, kúsok zeleru, 1 petržlen, 1 veľká cibuľa, niekoľko strúčikov cesnaku) a ostatnými prísadami (celé čierne korenie, bobkový list, 1 lyžica octu, šťava z pol citróna, niekoľko kúskov húb (nemusia byť), 2 dl bieleho vína, 2 dl vody, soľ) dusíme domäkka. Kým sa mäsko dusí, pripravíme si špeciálnu zápražku. Na masti (40 g) rozpustíme trocha cukru, zaprášime múkou a zalejeme šťavou z králika. Pridáme mlieko (2 dl), smotanu, dochutíme horčicou a dobre prevaríme. Keby bola omáčka veľmi hustá, prilejeme ešte mlieko alebo zeleninový vývar. Podávame s knedľou, múčnymi haluškami alebo kolienkami.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
30 g
Horčica plnotučná 450 g
10 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
Mrkva
150 g
Cibuľa voľná
160 g
Cesnak
8 g
Petržlen
100 g
Zeler
50 g
Citróny
25 g
Králičie pliecko + hruď
400 g
Sadlo
40 g
Pitná voda nesýtená
200 g
Cukor kryštál
5 g
Králičie stehno
400 g
Ocot
10 g
Bobkový list
0.2 g
Huby čerstvé
40 g
Čierne korenie celý
0.5 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
200 g
Jedlá soľ
4 g