Kategórie receptov
Králik s kapustou
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
8
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Plech polejeme olejom a poukladáme naň rozporciované 2 králiky. Vopred ich osolíme, potrieme hlávkou prelisovaným cesnakom, posypeme paprikou, vínou, vegetou a korením na divinu, bobkovým listom, novým korením, rasca. Navrch poukladáme plátky slaniny, na to premytú kapustu, ktorú zahustíme strúhanými zemiaky. Trochu polejeme olejom, zakryjeme druhým plechom a pečieme asi hodinu na 250°C. Asi 10 minút pred koncom polejeme jogurtom a posypeme strúhaným syrom. Podávame s domácim chlebom alebo so zemiakmi pečenými s mladou cibuľkou.
Vytlačiť recept (PDF)Váhalova slanina
150 g
Zemiaky
120 g
Cesnak
50 g
Králičie pliecko + hruď
500 g
Králičie stehno
500 g
Olej slnečnicový
10 g
Rasca
3 g
Kyslá kapusta
1200 g
Paprika sladká mletá
10 g
Nové korenie
1 g
Bobkový list
1 g
Chardonnay neskorý zber víno polosuché biele
200 g
Eidam 30%
100 g
Koreninová soľ s bylinkami 500 g
30 g