Kategórie receptov
Kuracie kúsky v horčicovej omáčke
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
8 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na prípravu marinády v mise zmiešame škrob s horčicou, cesnakom, strúhaným zázvorom, olejom (30 g), soľou a čiernym korením a dôkladne všetko premiešame. Kuracie prsíčka umyjeme a nakrájame na kúsky. Vložíme do marinády a necháme asi 2 hodiny marinovať. Na rozpálenom oleji orestujeme nahrubo nakrájanú šalotku a šampiňóny. Pridáme mäso v marináde a restujeme. Potom pridáme víno (60 ml), tymián a vývar a necháme chvíľu povariť. Škrob rozmiešame vo vode a zmes zahustíme. Nakoniec zjemníme (kokosovým) mliekom a dochutíme soľou a čiernym korením.
Vytlačiť recept (PDF)Horčica kremžská Kráľovská 350 g
5 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
20 g
Cibuľa voľná
40 g
Zázvor čerstvý
5 g
Kuracie mäso
200 g
Šampiňóny záhradné
200 g
Pitná voda nesýtená
210 g
Olej slnečnicový
40 g
Mleté čierne korenie
5 g
Tymián
2 g
Zeleninový bujón
10 g
Rezistentný škrob
10 g