Kategórie receptov
Kuracie prsia v šunke
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
5 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Porcie mäsa (kuracích pŕs) osolíme, okoreníme a potrieme rozotrenou šalviou (veľmi opatrne, pretože šalvia má zvláštnu arómu – stačí 1 lístok). Zabalíme ich do plátkov šunky a zopneme špajdľami alebo ihlicami. Na panvici speníme pri strednej teplote maslo, vložíme do neho rezne a počas pečenia ich často obraciame. Opečené mäso preložíme na zohriatu misu a prikryjeme. Do šťavy z výpeku zamiešame sherry (1/8 l), kyslú smotanu zmiešanú s jogurtom a povaríme. Prípadne ešte ochutíme a prelejeme do misky na omáčku.
Vytlačiť recept (PDF)Šalvia
2 g
Kuracie mäso
600 g
Korenie biele mleté
3 g
BABIČKA Maslo 250 g
70 g
Jedlá soľ
3 g
Maťko šunková pena100 g
40 g
RAJO Laktofree jogurt smotanový biely 145 g
145 g