Kategórie receptov
Morčacia pochúťka
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
62 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do ananásovej šťavy pretlačíme cesnak (3 strúčiky), vmiešame kečup, tabasco alebo chilli, horčicu, 2 lyžice oleja, korenie, soľ a touto marinádou zalejeme mäso nakrájané na kocky. Necháme v chlade odležať aspoň 2 hodiny. Na masle udusíme nakrájané cibule, mrkvy a mandle. Do toho vlejeme mäsovú zmes, poprášime hladkou múkou. Keď je mäso opražené, podlejeme vodou, pridáme ananás z konzervy a banán (2 ks) pokrájaný na kolieska. Pred dokončením zalejeme smotanou, ešte chvíľu povaríme. Podávame s ryžou.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
20 g
Kečup extra pikantný 320 g
25 g
Horčica kremžská 450 g
20 g
Mrkva
300 g
Cibuľa voľná
160 g
Cesnak
6 g
Paprika červená chilli
5 g
Banán
200 g
Morčacie mäso
600 g
Olej slnečnicový
30 g
Mleté čierne korenie
4 g
Mandle jadrá
40 g
BABIČKA Maslo 250 g
40 g
Jedlá soľ
4 g
Ananás plátky v mierne sladkom náleve
750 g