Morka s mandľovou plnkou
Postup prípravy
Očistenú morku (1 menšia morka s drobkami) umyjeme, osušíme, zvonku aj zvnútra dobre nasolíme a necháme odležať. Potom ju prešpikujeme pásikmi slaniny, poprášime korením, naplníme plnkou a otvor uzavrieme grilovacou ihlou alebo zašijeme. Plnka: Sendvič pokrájame na kocky, zalejeme vriacim mliekom, zakryjeme a necháme zvlhnúť. Drobky pomelieme a spolu so žĺtkami (3 ks) a posekanými mandľami pridáme k sendviču. Zmes osolíme, okoreníme a nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov (3 ks). Morku uložíme do pekáča, podlejeme vodou a vínom, povrch natrieme rozpusteným maslom, zakryjeme, dáme do dobre vyhriatej rúry piecť. Počas pečenia polievame mäso vypečenou šťavou. Pred dokončením polejeme morku rozmiešanou smotanou, posypeme parmezánom alebo iným tvrdým syrom a odokrytú dopečieme.
Vytlačiť recept (PDF)