Kategórie receptov
Sedmohradská kapusta
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
51 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté nakrájame na kolieska. Ohňovzdornú misu alebo pekáč vymastíme, vyložíme zemiakmi, na ne rozprestrieme kapustu, kolieska nakrájanej údenej klobásy, vrstvu posypeme strúhaným syrom a zalejeme časťou zálievky. Potom naplnenú misu zalejeme ostatnou zálievkou, posypeme zvyškom syra a dáme zapiecť do vyhriatej rúry. Pred podávaním každú porciu posypeme kockami opraženej údenej slaniny. Zálievka: Dobre zmiešame jogurt, acidofilné a obyčajné mlieko a pridáme mletú papriku a soľ.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
200 g
Váhalova slanina
150 g
Zemiaky
1000 g
Kyslá kapusta
1500 g
Paprika sladká mletá
10 g
Jedlá soľ
4 g
VIOLIFE Blok s údenou príchuťou 200 g
200 g
Bravur pikantná klobása cca 1,8 kg
1000 g
RAJO Laktofree Acidko biele 1% 450 g
250 g