Kategórie receptov
Strapačky bez lepku
Počet ingrediencií
5
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
62 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Vo vhodnej miske vymiešame obsah vrecka so 4,5 dl studenej vody na homogénne redšie cesto (asi 1 min.).
Necháme odstáť 4-5 minút a potom zhustnuté cesto vareškou alebo ručným mixérom šľaháme asi 2 minúty.
Halušky hádžeme do vriacej, mierne osolenej vody a po vyplávaní na povrch varíme ešte podľa veľkosti 1-2 minúty. Uvarené halušky scedíme, dáme ich do väčšieho plytkého hrnca, pridáme kyslú kapustu a opraženú slaninku a asi 5-10 minút ich premiešavame a varíme na slabom ohni.
Podávame teplé.
Vytlačiť recept (PDF)Váhalova slanina
150 g
Bezgluténové tradičné slovenské Halušky v prášku 300 g
300 g
Pitná voda nesýtená
450 g
Kyslá kapusta
200 g