Kategórie receptov
Tvarohový nákyp na slano
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
9 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji si zľahka opražíme nakrájanú jarnú cibuľku (4 ks) a na kocky nakrájanú (oravskou) slaninu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do väčšej misy dáme smotanu a tvaroh, pridáme 3 žĺtky, soľ, bylinky, korenie a krupicu (2 PL) a všetko spolu varechou premiešame. Bielky (3 ks) osobitne vyšľaháme so štipkou soli a potom ich primiešame gumenou varechou do zmesi. Zapekaciu misu potrieme maslom, nalejeme do nej tvarohovú zmes a na povrch nanesieme vychladnutú opraženú slaninu s cibuľkou. Zľahka premiešame. Pečieme v rozohriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu. Podávame ešte teplý.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
30 g
Váhalova slanina
50 g
Bazalka čerstvá
4 g
Cibuľka jarná
160 g
Olivový olej
20 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
1.5 g
Petržlenová vňať
4 g
Oregáno drvené
4 g
BABIČKA Maslo 250 g
20 g
Jedlá soľ
5 g
RAJO Laktofree tvaroh 180 g
250 g