Kategórie receptov
Srnčí steak na šampiňónoch
Počet ingrediencií
6
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
4 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso (1 kg srnčieho stehna) pokrájame na rezne a posypeme korením. Zalejeme olejom a necháme odležať najmenej dve hodiny. Potom rezne opečieme na oleji, vyberieme na zohriaty tanier, vo výpeku opražíme pokrájané šampiňóny a tiež ich vyberieme na teplý tanier. Výpek zalejeme smotanou, pridáme huby, trochu povaríme a dochutíme citrónovou šťavou. Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Vytlačiť recept (PDF)Citróny
20 g
Olivový olej
15 g
Šampiňóny záhradné
200 g
Srnčí mäso - kocky
1000 g
Jedlá soľ
3 g