Kategórie receptov
Krémová ryža s troma druhmi syra
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
20
Sacharidy na jednu porciu
0 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na panvici rozohrejte olej a opražte na ňom cibuľu, až kým nebude priehľadná. Pridajte ryžu a miešajte do vtedy, do kým sa nesfarbí do zlatista. Zalejte dvoma naberačkami vývaru. Ďalší vývar pridajte až keď bude ryža suchá. Kým sa ryža varí, na jemno nasekajte cesnak, petržlenovú vňať a mandle a zmiešajte. Keď ryža absorbuje všetok vývar, asi po 16 minútach pridajte všetky syry a počkajte kým sa roztopia. Varte ešte približne 2 minúty. Dochuťte soľou a korením. Odstavte z ohňa a primiešajte zmes cesnaku, mandlí a petržlenovej vňate. Podávajte.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
250 g
Džiugas Mild 180 g / 12 mesiacov
30 g
Cibuľa voľná
30 g
Cesnak
2 g
Olivový olej
10 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Mleté čierne korenie
1 g
Petržlenová vňať
2 g
Zeleninový bujón
10 g
Mandle jadrá
30 g
Švajčiarsky ementál 45%
40 g
Jedlá soľ
2 g