Kategórie receptov
Ryža na sladko
Počet ingrediencií
7
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
88 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Do proti priľnavého hrnca dajte mlieko, kôru z citróna a škoricu. Varte na miernom plameni 15 minút. Keď začne mlieko vrieť, pridajte prepláchnutú ryžu a cukor a varte ďalších 10 minút za neustáleho miešania, aby sa ryža neprichytila. Odstavte z ohňa, vyberte kôru z citróna a škoricu a nechajte vychladnúť. Keď je ryža studená, rozdeľte ju do misiek, na povrchu pocukrujte a skaramelizujte flambovacou pištoľou. Pred podávaním ryžu ozdobte lístkami mäty a malinami.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
1000 g
Mäta pieporná
4 g
Maliny čerstvé
80 g
Cukor kryštál
200 g
Citrónová kôra
4 g
Ryža natural 500 g
125 g