Kategórie receptov
Špenátové rizoto s hráškom a slaninkou
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
31 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji si speníme nakrájanú cibuľku a 5 minút restujeme. Pridáme roztlačený cesnak (2 strúčiky) a orestujeme 2 min. Pridáme ryžu. Zalejeme zeleninovým vývarom, ktorým postupne podlievame počas varenia ryžu, až kým nebude úplne mäkká. Na rozohriatej panvici podusíme špenát. Následne ho rozmixujeme aj spolu s rozmrazeným čerstvým hráškom. Keď je už ryža uvarená, primiešame špenátovo-hráškovú zmes a ešte chvíľu povaríme. Nakoniec primiešame smotanu a maslo. Premiešame, kým sa maslo nerozpustí. (Rizoto by malo byť krémovejšie.) Hotové rizoto ozdobíme.
Vytlačiť recept (PDF)Váhalova slanina
50 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
4 g
Olej slnečnicový
15 g
Sterilizovaný hrášok
200 g
Špenátové listy
70 g
BABIČKA Maslo 250 g
10 g
Natur zeleninový bujón 60 g
15 g
Ryža lúpaná 1 kg
130 g