Kategórie receptov
Srbské rizoto z mletého mäsa
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibule nakrájame na kocky a zosklovatíme na masti. Posypeme sladkou paprikou, zamiešame a pridáme mleté mäso. Osmažíme a pridáme cesnak. Do zmesi pridáme nakrájanú červenú papriku, pretlak, osolíme a okoreníme, podlejeme trochou vody a dusíme cca 20 – 25 min. Dochutíme cukrom. Pripravíme medzitým ryžu. Do pekáčika alebo hrnca, ktorý môžeme dať aj do rúry, rozpustíme maslo, prisypeme suchú ryžu a zľahka osmažíme. Zalejeme horúcou vodou, osolíme, privedieme do varu, zaklopíme pokrievkou (alebo alobalom) a vložíme do rúry na 200 °C asi na 15 – 20 min. Hotovú ryžu zmiešame s mäsovou zmesou. Podávame posypané syrom.
Vytlačiť recept (PDF)
AT Jazmínová ryža 1 000 g
375 g
Paradajkový pretlak 200 g
20 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
200 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
2 g
Kapie červená
40 g
Mleté mäso miešanej
400 g
Sadlo
20 g
Pitná voda nesýtená
750 g
Cukor kryštál
3 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
10 g
Paprika sladká mletá
5 g