Kategórie receptov
Vanilková mliečna ryža s restovanymi jahodami a malinami
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
89 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Najprv si uvaríme ryžu s mliekom. Varíme na miernom ohni, pravidelne premiešame, až kým ryža úplne nezmäkne a nevytvorí sa nám ryžová kaša (max 25 -30 minút). Ku koncu varenia pridáme cukor (1PL), vanilkový strukaj 1 dl smotany a premiešame, ešte chvíľu povaríme. Necháme mierne vychladnúť. Nakrájané jahody aj s celými malinami dáme na panvicu. Zalejeme lyžicou vody, lyžicou cukru a povaríme asi 10 minút na miernom ohni, kým ovocie nezačne mať džemovú konzistenciu. Jahody môžeme aj viackrát popučiť. Na záver pridáme škrob a ešte chvíľu povaríme. Mliečnu ryžu rozdelíme do mištičiek alebo pohárikov a navrstvíme jahodovo-malinový džem. Ozdobíme čerstvými jahodami.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
600 g
Jahody
200 g
Maliny čerstvé
100 g
Cukor kryštál
30 g
Rezistentný škrob
15 g
Vanilkový struk
1 g
Ryža natural 500 g
120 g