Kategórie receptov
Vyprážaná ryža s jarnou cibuľkou a kuraťom
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
6 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
- Najprv si uvaríme ryžu (celozrnnú), tak ako ju máme radi. Kurča (150 g vykostených kuracích pŕs) umyjeme a nakrájame na väčšie kúsky. Olúpeme si cesnak a nakrájame ho na plátky, spoločne s paprikovým korením pridáme ku kurčaťu, to ešte pokvapkáme šťavou z citróna a všetko dobre premiešame. Cibuľku a papriku nakrájame na kocky. Do panvice alebo woku dáme rozpustiť Ramu Classic a osmažíme papriku. Potom pridáme kura s korením a nakrájanú jarnú cibuľku. Za stáleho miešania všetko necháme na panvici opekať asi 3-4 minúty. Potom pridáme Ramu a prípadne dochutíme soľou či korením. Kurča s ryžou potom servírujeme posypané zmesou nakrájanej petržlenovej vňate s mätou. Podľa chuti môžeme ešte pridať citrónovú kôru alebo viac šťavy. Podávame so šalátom ako prílohou.
AT Jazmínová ryža 1 000 g
125 g
Paprika červená
120 g
Cesnak
2 g
Citróny
10 g
Mäta pieporná
5 g
Cibuľka jarná
30 g
Kuracie mäso
150 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
5 g
Paprika sladká mletá
6 g
Jedlá soľ
3 g
Rama Classic 400 g
6 g