Boršč zahustený Hraškou
Postup prípravy
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, nadrobno nakrájanú koreňovou zeleninu (zeler, mrkva, petržlen), kapusta a paradajky. Pridáme 1/2 prelisovaného cesnaku a všetko krátko orestujeme. Pridáme Hrašku a miešame dohladka, kým nie sú žiadne hrčky. Pridáme na kocky nakrájané zemiaky, plátok citróna. Zalejeme horúcou vodou alebo vývarom. Pridáme nové korenie, bobkový list, sladkú papriku, osolíme a za stáleho miešania privedieme do varu. Potom oheň stlmíme a pozvoľna varíme 20 minút pod pokrievkou. Hraška je dobre uvarená, keď má lahodnú chuť a nie je cítiť po hrachu. Medzitým zvlášť uvaríme červenú repu, olúpeme ju a nakrájame na rezančeky. Keď je boršč uvarený, vložíme doň pripravenú repu, vmiešame smotanu a polievku necháme prejsť varom.
Vytlačiť recept (PDF)