Kategórie receptov
Borščaj na vianoce
Počet ingrediencií
21
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
34 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mäso i slaninu pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu a pridáme mäso. Opražíme, zalejeme vodou a uvaríme domäkka. Urobíme zápražku a pridáme k mäsu spolu so zeleninou pokrájanou na kocky, kapustou nakrájanou na rezance a varíme. Cviklu postrúhame a pred dovarením pridáme do polievky spolu s ošúpanými rajčiakmi (alebo pretlakom či kečupom). Ochutíme koreninami a octom. Jednotlivé porcie na tanieri ozdobíme kopčekom kyslej smotany rozmiešanej s pretlačeným cesnakom.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 1 kg
20 g
Váhalova slanina
50 g
Zemiaky
300 g
Mrkva
100 g
Cibuľa voľná
100 g
Červená repa
500 g
Kapusta biele
500 g
Cesnak
8 g
Petržlen
100 g
Zeler
100 g
Bravčové pliecko
250 g
Olej repkový
30 g
Mleté čierne korenie
2 g
Ocot
15 g
Hovädzie predné
250 g
Borievka celá
1 g
BABIČKA Maslo 250 g
30 g
Jedlá soľ
3 g
Pasírované paradajky (pyré) 3 x 200 g
200 g
RAJO Laktofree kyslá smotana 200 g 14%
200 g