Brokolicový krém
Postup prípravy
Umyjeme jednu väčšiu brokolicu, pokrájame ju na menšie kúsky a dáme variť do mierne osolenej vody. Po približne 20 minútach odstavíme hrniec z platne, necháme mierne vychladnúť. Odlejeme trochu brokolicového vývaru bokom, vo zvyšnej vode v hrnci rozmixujeme tyčovým mixérom brokolicu úplne najemno. Pokiaľ je rozmixovaná zmes veľmi hustá alebo chceme polievky viac, prilejeme trochu vody, teda odliateho brokolicového vývaru. Privedieme znovu do varu. Keď sa nám základ na krém varí, pridáme jeden zeleninový bujón a trochu Podravky. Osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátového kvetu. Zmes necháme povariť, aby sa spojili chute. Nakoniec do brokolicového krému prilejeme jednu smotanu a necháme ešte cca 5 minút povariť, potom môžeme servírovať. Brokolicový krém podávame s osmaženou bagetou či chlebom.
Vytlačiť recept (PDF)