Kategórie receptov
Hovädzia polievka so syrovými haluškami
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
35 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mlieko s maslom, štipkou soli a muškátovým orieškom uvedieme do varu. Prisypeme krupicu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstavíme z platne a vmiešame nastrúhaný syr a vajce. Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na rezance. Zeleninu pridáme spolu s kockami bujónu do vody. Privedieme do varu a 5 minút povaríme. Osolíme, okoreníme. Zo syrovej hmoty vypichujeme dvoma lyžicami halušky. Vkladáme ich do polievky (polievka sa nesmie variť), necháme ich asi 5 minút povariť pod bodom varu a podávame. Polievku servírujeme posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
KRUPICA bezgluténová 500 g
100 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
TEKOVSKÝ SALÁMOVÝ SYR BLOK ÚDENÝ/NEÚDENÝ 200 g
100 g
Mrkva
100 g
Pór
50 g
Petržlen
80 g
Zeler
50 g
Muškátový orech celý
1 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Vajcia
50 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
10 g
Petržlenová vňať
4 g
Hovädzí bujón
20 g