Kategórie receptov
Jemná hubová polievka
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
19 g
Čas prípravy
15 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na masle speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme huby, osolíme a trochu opražíme. Potom pridáme bobkový list, podlejeme trochou vývaru a povaríme domäkka. Keď sú huby takmer mäkké, podlejeme ich mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali trochu hladkej múky. Za stáleho miešania opäť chvíľu povaríme. Hotovú polievku zjemníme pohárom smotany rozhabarkovanej so žĺtkom. Pred podávaním pridáme tofu nakrájané na malé kocky a dochutíme niekoľkými kvapkami citrónu. Posypeme petržlenovou vňaťou. Podávame s chlebom alebo pečivom.
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
30 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
250 g
Cibuľa voľná
40 g
Citróny
200 g
Pitná voda nesýtená
250 g
Petržlenová vňať
4 g
Žítok
28 g
Bobkový list
4 g
Huby čerstvé
200 g
BABIČKA Maslo 250 g
40 g
Jedlá soľ
4 g
Natur hovädzí bujón 60 g
10 g
RAJO Vegan krém na varenie 15% 250 ml
250 g