Kategórie receptov
Kapustová polievka s klobásou
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
11 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Zemiaky a cibuľu olúpeme. Zemiaky nakrájame na kocky, cibuľu nasekáme a kapustu pokrájame. Nakrájané zemiaky dáme samostatne variť s rascou. Pokrájanú kapustu tiež oddelene varíme s bobkovým listom a čiernym korením. Kapustu varíme asi 30 minút. Medzitým si na masle opečieme na kocky klobásu. Pridáme cibuľku a nakoniec aj múku s paprikou a urobíme zápražku. Do tej prelejeme celý obsah hrnca s kapustou – nescedíme a pridáme uvarené zemiaky. Chvíľku povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
100 g
Cibuľa voľná
80 g
Cesnak
20 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Olej repkový
40 g
Petržlenová vňať
4 g
Zeleninový bujón
10 g
Kel
200 g