Kategórie receptov
Krémová hrášková polievka
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
10 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na roztopenom RAJO Vegan rastlinnom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu s cesnakom (3-4 strúčiky). Pridáme na kúsky nakrájaný zemiak strednej veľkosti a zalejeme 1 litrom horúcej vody. Povaríme asi 15 min., kým zemiak zmäkne. Pridáme hrášok a povaríme na miernom ohni do jeho zmäknutia. Ochutíme nasekanými lístkami mäty, osolíme, okoreníme a prilejeme asi 150 ml RAJO Vegan krému na varenie. Odstavíme a dochutíme limetkovou šťavou. V tanieri polievku dozdobíme lyžicou rastlinného krému, ktorý nám ju krásne dofarbí.
Vytlačiť recept (PDF)Zemiaky
80 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
5 g
Mäta pieporná
5 g
Limetky
6 g
Mleté čierne korenie
1.5 g
Sterilizovaný hrášok
250 g
Jedlá soľ
3 g
RAJO Vegan krém na varenie 15% 250 ml
250 g