Kategórie receptov
Krémová tekvicová polievka
Počet ingrediencií
15
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Orestujeme všetku nadrobno nakrájanú zeleninu, pridáme chilli a tekvicu. Ďalej vhodíme nakrájané zemiaky, zalejeme celé vývarom a varíme, až kým zelenina nezmäkne. Vyberieme bobkový list, všetko rozmixujeme ponorným mixérom a pre lepší efekt ešte prepasírujeme cez jemné sitko. Potom do horúcej polievky vmiešame kyslú smotanu a nakoniec maslo. Dochutíme soľou a korením.
Vytlačiť recept (PDF)Zemiaky
50 g
Mrkva
30 g
Cibuľa voľná
30 g
Cesnak
2 g
Petržlen
30 g
Tekvica Hokkaido
300 g
Zeler
20 g
Paprika červená chilli
2 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
1 g
Bobkový list
1 g
BABIČKA Maslo 250 g
20 g
Jedlá soľ
2 g
Natur zeleninový bujón 60 g
10 g