Kategórie receptov
Kurací vývar
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
9 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kuracie štvrtky vložíme do 2 litrov vody s korením, neolúpanou cibuľou, cesnakom, jednou paradajkou a zelerovou vňaťou. Keď sa začne polievka variť, postupne zbierame penu, ktorá sa varom vytvorí. Osolíme a varíme približne ½ hodiny. Potom pridáme koreňovú zeleninu a necháme prebublávať ďalšiu ½ hodinu. Po tom, ako sú všetky ingrediencie uvarené, polievku scedíme a nakrájame do nej ľubovoľné množstvo mäsa a zeleniny. Zdobíme nasekanou pažítkou a petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Mrkva
70 g
Cibuľa voľná
50 g
Paradajky
50 g
Cesnak
4 g
Petržlen
70 g
Zeler
60 g
Pažítka
8 g
Kuracie mäso
400 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
3 g
Zeleninový bujón
10 g
Nové korenie
1 g
Bobkový list
0.2 g