Kategórie receptov
Kuriatkový perkelt
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
32 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Kuriatka (huby) očistíme, umyjeme a vetšie kusy nakrájame. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú na kocky, pridáme kuriatka, červenú papriku a osolíme. Varíme pokiaľ nám huby trochu nezmäknú cca 30minut. Z mlieka a hladkej múky si spravíme zátrepku a prilejeme ju do hrnca z hubami. Zjemníme smotanou a na patričnú hustotu zriedíme mliekom
Vytlačiť recept (PDF)Bezlepková múka Nomix 500 g
40 g
Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
2000 g
Cibuľa voľná
80 g
Smotana na šľahanie
500 g
Paprika sladká mletá
3 g
Huby čerstvé
1000 g
Solčanka s morskou soľou 200 g
10 g