Kategórie receptov
Mrkvový krém so zázvorom
Počet ingrediencií
10
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
21 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Mrkva a petržlen očistíme a nakrájame na kocky (jednu mrkvu môžeme nechať celú a po uvarení nakrájať na plátky na ozdobenie polievky). Cibuľu aj zemiak olúpeme a tiež nakrájame. V hrnci zahrejeme olej, pridáme cibuľu a smažíme za stáleho miešania do zosklovatenia. Pridáme mrkvu, petržlen, zemiak a ešte chvíľu posmažíme. Zalejeme vodou (1,5 – 2 l) a uvaríme domäkka, asi 15 minút. Potom pridáme nastrúhaný zázvor, lyžicu posekaného koriandra a povaríme ešte 5 minút. Polievku odstavíme a ponorným mixérom rozmixujeme dohladka. Podľa chuti osolíme a okoreníme – najlepšie mletým čiernym korením. Na tanieri ozdobíme plátkami mrkvy, ktorú sme varili vcelku.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
50 g
Mrkva
200 g
Cibuľa voľná
50 g
Petržlen
50 g
Zázvor čerstvý
20 g
Olej repkový
20 g
Mleté čierne korenie
2 g
Zeleninový bujón
10 g
Koriander čerstvý
10 g