Kategórie receptov
Polievka z červenej šošovice
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
42 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Červenú šošovicu prepláchneme a necháme odkvapkať. Cibuľu a cesnak nasekáme najemno. V hrnci rozpálime olej a necháme na ňom zosklovatieť cibuľu a cesnak. Pridáme šošovicu a krátko podusíme. Prilejeme vodu, pridáme bujón a bobkový list. Polievku necháme variť na miernom ohni asi 20 minút. Potom polievku dochutíme čiernym korením, soľou, citrónovou šťavou a rozmixujeme dohladka. Na záver ozdobíme polievku petržlenovou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
5 g
Citróny
20 g
Olivový olej
10 g
Pitná voda nesýtená
600 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
2 g
Zeleninový bujón
10 g
Bobkový list
0.5 g
Šošovka
125 g