Kategórie receptov
Polievka z pečenej tekvice
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
16 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Tekvicu prekrojíme, vyberieme jadierka a nakrájame na mesiačiky. Mesiačiky tekvice uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne polejeme medom (1 PL) a olejom (1 PL). Dáme piecť do rúry vyhriatej na 190 stupňov na 15 – 20 min. Keď je tekvica upečená, ošúpeme ju a nakrájame na menšie kúsky. Medzitým si na oleji speníme cibuľku a chvíľu restujeme. Pridáme roztlačený cesnak (1 stručík). Pridáme nakrájanú tekvicu a zalejeme vývarom (800 ml). Vhodíme bobkový list, muškátový oriešok, osolíme, okoreníme podľa chuti. Varíme približne 20 minút. Polievku odstavíme zo sporáka, pridáme smotanu, vyberieme bobkový list a poriadne premixujeme tyčovým mixérom. Polievku vrátime na sporák a ešte 2 minútky povaríme.
Vytlačiť recept (PDF)Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
5 g
Tekvica Hokkaido
500 g
Muškátový orech celý
0.3 g
Med včelí kvetový
15 g
Olej slnečnicový
30 g
Mleté čierne korenie
2 g
Bobkový list
4 g
Jedlá soľ
3 g
Natur zeleninový bujón 60 g
20 g