Kategórie receptov
Polievka zo sladkých zemiakov
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
57 g
Čas prípravy
25 minut
Bez lepku
Postup prípravy
- Sladké zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na väčšie kocky. Ošúpte cibuľu a nakrájajte na kocky.
- Rozohrejte 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja. Pridajte na kocky nakrájané sladké zemiaky a cibuľu a na 2 – 3 minúty nechajte speniť. Nasypte 1 polievkovú lyžicu karí v prášku a na špičku noža kajenského korenia a premiešajte. Schlaďte pridaním 1 l zeleninového vývaru. Pokrievku nechajte mierne odkrytú. Polievku nechajte iba krátko povariť. Potom stiahnite teplotu a nechajte polievku zo sladkých zemiakov variť 10 minút pri miernej teplote.
- Medzitým umyte paradajky, nakrájajte na štvrtiny a odstráňte jadrá. Dužinu nakrájajte na kocky.
- Zemiakovú polievku odstavte z platničky a tyčovým mixérom rozmixujte na jemné pyré. Pritom pridajte asi polovicu Rama Cremefine alebo smotanu. Polievku nalejte na taniere alebo do misiek a zmiešajte so zvyškom Rama Cremefine alebo smotany, aby sa vytvoril obrázok víru. Polievku posypte kockami paradajok a podľa chuti čerstvo nasekaným koriandrom.
Cibuľa voľná
40 g
Paradajky
150 g
Zemiaky sladké
1000 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Olej slnečnicový
15 g
Mleté čierne korenie
3 g
Smotana na šľahanie
250 g
Zeleninový bujón
11 g
Kari
12 g
Koriander čerstvý
4 g