Kategórie receptov
Praženica s cuketou a droždím
Počet ingrediencií
9
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
9 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cuketu olúpeme, nastrúhame nahrubo, osolíme a necháme „vypotiť“ (najlepšie v sitku) asi 15 minút. Medzitým nakrájame cibuľu a speníme ju na masle. Cuketu ešte poriadne vytlačíme a potom dusíme spolu s cibuľou asi 5 minút. Potom k nim na panvicu rozdrobíme 3 droždia a necháme ho rozpustiť. Droždie sa na chvíľu zmení na tekutú konzistenciu, ale po 5 minútach zase začne tuhnúť. V tejto fáze pridáme 3 ks vajca a poriadne miešane, kým sa zmes nezrazí. Pridáme rozotrený cesnak, soľ a čierne korenie a dozdobíme nakrájanou pažítkou alebo bylinkami, ktoré máme radi. Na dochutenie môžeme pridať ešte trochu studeného masla a dobre premiešame, aby sa maslo v praženici rozpustilo.
Vytlačiť recept (PDF)
Droždie 42 g
126 g
Cibuľa voľná
40 g
Cuketa
300 g
Cesnak
2 g
Pažítka
2 g
Vajcia
150 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
20 g