Kategórie receptov
Rybia polievka so zeleninou
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
12 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Rybu vykostíme, pokrájame na menšie kúsky, mierne osolíme a odložíme postáť. Hlavu, kosti a chrbát dáme variť do vody (1,25 l). Keď začne vrieť, pridáme očistenú zeleninu a uvaríme domäkka. Potom vývar precedíme, pridáme rybie mäso a varíme. Keď je mäso mäkké, polievku zahustíme zápražkou z masla a múky. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Pridáme pokrájanú zeleninu a smotanu, rozhabarkovanú so žĺtkom. Pred servírovaním ozdobíme posekanou vňaťou.
Vytlačiť recept (PDF)KRUPICA bezgluténová 500 g
20 g
Bezlepková múka Nomix 1 kg
20 g
Mrkva
60 g
Cibuľa voľná
120 g
Petržlen
30 g
Zeler
30 g
Kapor polka s kožou čerstvá chladená
600 g
Mleté čierne korenie
2 g
Petržlenová vňať
6 g
Žítok
28 g
BABIČKA Maslo 250 g
30 g
Jedlá soľ
3 g