Kategórie receptov
Rybia polievka
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
2
Sacharidy na jednu porciu
20 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Nastrúhanú koreňovú zeleninu a nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na masle. Po tom, ako zelenina zhnedne, zalejeme vodou a pridáme hlavu kapra, kaprie odrezky a korenie. Všetko varíme v miernom vare asi 30 minút. Potom polievku precedíme cez sito a osolíme, ochutíme čiernym korením a nastrúhaný zázvorom. Zahustíme svetlou maslovou zápražkou. Povaríme ďalších 10 minút. Po odstavení pridáme obraté mäso z hlavy kapra a odrezkov, petržlenovú vňať. Rybiu polievku je možné podávať aj s kockami žemle osmaženými na masle (žemľa nie je súčasťou receptu).
Vytlačiť recept (PDF)
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
50 g
Petržlen
50 g
Zeler
50 g
Zázvor čerstvý
3 g
Kapor polka s kožou čerstvá chladená
200 g
Kukuričná múka 1 kg
20 g
Mleté čierne korenie
2 g
Maslo
20 g
Petržlenová vňať
2 g
Zeleninový bujón
10 g