Kategórie receptov
Šošovicová polievka s tofu
Počet ingrediencií
8
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
23 g
Čas prípravy
20 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Šošovicu si deň vopred namočíme. Na druhý deň ju dáme do hrnca s vodou a pridáme soľ, bobkový list (2 ks), nastrúhanú mrkvu, na kocky nakrájané zemiaky a varíme do mäkka. Keď je šošovica uvarená, rozmixujeme si tofu naturálne s mliekom, aby vznikla zmes podobná smotane. Hrniec odstavíme a za stáleho miešania pridávame rozmixované tofu. Dochutíme šťavou z citróna.
Vytlačiť recept (PDF)Dr. Halíř trvanlivé mlieko polotučné 1 l
100 g
Zemiaky
150 g
Mrkva
80 g
Citróny
15 g
Pitná voda nesýtená
2000 g
Bobkový list
0.5 g
Jedlá soľ
3 g