Kategórie receptov
Šošovicová polievka
Počet ingrediencií
16
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
38 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cibuľu nakrájame a uvaríme ju spolu so šošovicou domäkka, vývar zlejeme. Šošovicu s cibuľou prelisujeme. Na oleji osmažíme druhú polovicu cibule s cesnakom doružova, pridáme zázvor, nadrobno nakrájané čili papričky, zalejeme vývarom zo šošovice a povaríme. Pridáme prelisovanú zmes a jogurt, dobre rozšľaháme a ešte krátko povaríme. Na záver podľa chuti dosolíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
70 g
Mrkva
60 g
Cesnak
3 g
Petržlen
30 g
Zeler
50 g
Olivový olej
40 g
Pitná voda nesýtená
1800 g
Mleté čierne korenie
4 g
Tymián
2 g
Petržlenová vňať
4 g
Zeleninový bujón
20 g
Krájané paradajky
400 g
Bobkový list
0.5 g
Šošovka
300 g
Ocot Balsamico
20 g