Kategórie receptov
Šošovicovo-batátová polievka
Počet ingrediencií
12
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
37 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
V hrnci si osmažíme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a batáty a cca 5 minút smažíme. Pridáme nakrájaný cesnak, rascu, papriku a smažíme minútu. Pridáme pretlak, vodu, bujón a prepláchnutú šošovicu a prikryté varíme na vyššom plameni cca 30 minút alebo kým šošovica nie je mäkká.
Na záver môžeme pridať hrsť mladého špenátu a cca 2 minúty povaríme. Dosolíme podľa chuti.
Vytlačiť recept (PDF)
Paradajkový pretlak 200 g
200 g
Mrkva
70 g
Cibuľa voľná
40 g
Cesnak
2 g
Pitná voda nesýtená
1000 g
Maslo
15 g
Rasca
2 g
Sladké zemiaky
200 g
Zeleninový bujón
20 g
Paprika sladká mletá
4 g
Šošovka
100 g