Kategórie receptov
Talianska cuketová polievka
Počet ingrediencií
11
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
7 g
Čas prípravy
30 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Cukety (najlepšie stredné), rozkrojíme pozdĺžne na štvrtky a potom na 1 cm plátky. V panvici rozohrejeme olivový olej. Opečieme na ňom cesnak, bazalku a osolenú cuketu pomaly 10 minút, až cukety jemne zozlatnú a zmäknú. Okoreníme bielym korením, zalejeme vývarom a varíme 8 minút. Potom zložíme z ohňa a tri štvrtiny polievky rozmixujeme dohladka. Rozmixovanú zmes vrátime späť do hrnca a vmiešame smotanu, petržlenovú vňať a 50 g parmezánu. Osolíme podľa chuti. Pri podávaní rozdelíme polievku do misiek a ozdobíme čerstvo mletým čiernym korením a posypeme parmezánom. Zvlášť podávame opečený chlieb.
Vytlačiť recept (PDF)
Cuketa
1000 g
Cesnak
7 g
Bazalka čerstvá
5 g
Parmezán
65 g
Pitná voda nesýtená
750 g
Olej slnečnicový
60 g
Smotana na šľahanie
60 g
Petržlenová vňať
4 g
Zeleninový bujón
10 g
Korenie biele mleté
3 g