Kategórie receptov
Toskánska polievka
Počet ingrediencií
13
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
24 g
Čas prípravy
50 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Farebnú fazuľu necháme 24 hodín namočenú, potom vodu vymeníme a varíme asi 1,5 hodiny do zmäknutia. Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu, zeler a cesnak. Zalejeme vodou, pridáme bujón, korenie a krátko povaríme. Hneď ako zelenina zmäkne, pridáme paradajky a opäť krátko povaríme. Vmiešame špenát, uvarenú fazuľu a bazalku. Osolíme.
Vytlačiť recept (PDF)
Mrkva
50 g
Cibuľa voľná
50 g
Cesnak
5 g
Bazalka čerstvá
4 g
Olivový olej
20 g
Zeler stopkový
50 g
Tymián
2 g
Zeleninový bujón
10 g
Krájané paradajky
400 g
Bobkový list
0.6 g
Fazuľa biela
120 g
Špenát zmrazený
40 g