Kategórie receptov
Výdatná zemiaková polievka s cícerom a bylinkovým čili olejom
Počet ingrediencií
14
Počet porcií
4
Sacharidy na jednu porciu
70 g
Čas prípravy
45 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Olúpeme zemiaky varného typu A a nakrájame ich na kocky. Očistíme zeler a nakrájame na kúsky. Mrkvu oškrabeme a nakrájame na kolieska. Cibule olúpeme, rozpolíme a nakrájame na prúžky. Olej zahrejeme v hrnci a osmažíme cibuľu dozlatista. Potom pridáme zemiaky, zeler a mrkvu. Zalejeme 1 500 ml vývaru. Varíme domäkka. Pridáme cícer, ktorý sme si uvarili podľa návodu a bujon. Varíme ďalších 5 minút. Oddelíme petržlenové lístočky od stoniek a očistíme 1 čili papričku. Spolu so 100 ml oleja s bazalkou dáme do vysokej nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom tento olej ochutíme soli a korenia. Polievku ochutíme trochou soli a korenia. Rozdelíme do misiek a pokvapkáme trochou čili oleja s bylinkami.
Vytlačiť recept (PDF)
Zemiaky
500 g
Mrkva
300 g
Cibuľa voľná
80 g
Petržlen
50 g
Paprika červená chilli
5 g
Bazalka čerstvá
5 g
Olivový olej
100 g
Zeler stopkový
300 g
Pitná voda nesýtená
1500 g
Olej slnečnicový
20 g
Mleté čierne korenie
3 g
Zeleninový bujón
10 g
Cícer
250 g