Kategórie receptov
Zeleninová polievka s červenou šošovicou
Počet ingrediencií
20
Počet porcií
6
Sacharidy na jednu porciu
36 g
Čas prípravy
40 minut
Bez lepku
Postup prípravy
Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu so slaninou tak, aby cibuľa zosklovatela a slanina pustila šťavu. Do základu vsypeme nasekaný cesnak, nakrájanú koreňovú zeleninu, na malé ružičky rozobratý karfiol a necháme orestovať, kým sa zelenina trochu neopečie. Posypeme karí korením, kurkumou a rímskou rascou a premiešame. Potom zalejeme horúcou vodou, premiešame, pridáme nakrájané zemiaky, rozpolený ružičkový kel a červenú šošovicu. Osolíme, okoreníme a vložíme bobkový list a časť ligurčeka. Prikryjeme a necháme variť 15 – 20 minút. Do polievky vlejeme ocot a necháme minútku prevariť. Dochutíme zvyšným ligurčekom.
Vytlačiť recept (PDF)
Váhalova slanina
100 g
Zemiaky
100 g
Mrkva
200 g
Cibuľa voľná
160 g
Karfiol
140 g
Cesnak
10 g
Petržlen
100 g
Zeler
140 g
Pitná voda nesýtená
1500 g
Olej repkový
30 g
Mleté čierne korenie
3 g
Ocot
10 g
Rasca
3 g
Bobkový list
0.8 g
Kel
120 g
Kari
6 g
Ligurček
6 g
Šošovka
180 g
Kurkuma mletá
5 g